Comunicarea de marketing a muzeelor în era digitală - Florin Nechita (My University, 2020)
Prezenta lucrare este structurată pe cinci capitole. Primele trei se regăsesc într-o proporție destul de însemnată și în Interpretarea și promovarea patrimoniului cultural din muzee (Candrea și Nechita, 2015), însă orice discuție despre comunicarea de marketing a muzeelor în perioada actuală nu poate ignora abordarea plecând de la general (marketingul muzeal) și făcând o scurtă incursiune în utilizarea mediilor tradiționale de comunicare (prezentate în cele 27 de pagini ale capitolului al doilea). Mini-capitolul despre guerilla marketing a fost introdus cu scopul principal de a sublinia necesitatea adoptării de către muzee a unei abordări neconvenționale și creative, bugetul redus al comunicării fiind de la sine înțeles. Astfel, se asigură trecerea de la comunicarea tradițională la comunicarea prin noile canale digitale, canale care facilitează și efectul viral în răspândirea mesajelor ce pot fi încadrate în categoria guerilla marketing.
Keywords: comunicare; muzee; marketing